Resa inom Sverige

Många ser semester som att lämna Sverige men det behöver inte vara fallet. Vi har ett sådant vackert avlångt land och det är många platser som fortfarande är outforskade.

De norrländska skogarna är en plats dit få farit. Bara du kommer norr om Umeå finns mil av skog, älvar och byar. Passa på att byta ut thailandsresan mot en resa i landet.

Du sparar pengar

Det går verkligen att spara pengar när du väljer att resa inom landet. För ungdomar har både SAS, Malmö Aviation och SJ specialpriser och om du väljer att hyra en stuga och lagar mat själv sparar du många kronor. En ny trend har blivit att beställa Linas Matkasse till sin stuga för att få mat till hela veckan. Det går att hitta extrapris på det också vilket gör resan ännu billigare. Kika runt på nätet och läs och jämför olika matkassar som passar bäst. En matkasse kan passa utmärkt för resan och city gross låter dig plocka upp en i butik.

Såklart finns det fler platser än Norrland att besöka. Ta tillexempel Dalarna som bjuder på mycket natur och vackra byar. Om du beger dig mer söderut når du Bohuslän där du har klippor, sjöstugor och allt västkusten kan tänkas bjuda på. Min favoritplats på kusten är Hunnebostrand, ett litet samhälle nära Smögen men med en lugnare puls.

Glöm inte våra öar

Sist men inte minst har vi våra öar, Öland och Gotland. Dit kan du resa med både färja och flyg och om du inte besöker under veckorna då högsäsongen äger rum kan du hitta vackra stugor nära vattnet – till ett bra pris.

Som du hör har Sverige mycket att bjuda på så tänk igenom semestern en extra gång innan du lämnar landet.